RTCG: Policija zna gde su osumnjičeni za kopanje tunela, izvesno je da nisu iz Albanije

Nakon saznanja da su osumnjičeni za kopanje tunela od jednog stana do depoa Višeg suda u Podgorici strani državljani i spekulacija u medijima da je reč o državljanima Albanije, izvori iz bezbednosog sektora nisu saopštili odakle su osumnjičeni, ali su za RTCG rekli da je sasvim izvesno da nisu iz Albanije.

Tužilaštvo i policija u Crnoj Gori intenzivno tragaju za šest osoba koje se sumnjiče da su učestvovale u prokopavanju tunela koji je otkriven u depou Višeg suda u Podgorici.

Iz Uprave policije u četvrtak je potvrđeno da je pronađen kombi koji su koristili osumnjičeni, a mediji danas prenose da je otkrivena i lokacija stana koji su koristili za smeštaj.

Forenzičari su izuzeli tragove iz stana, koji će biti predmet veštačenja, a istražiteljima su dostavljeni snimci sa zgrada u Njegoševoj ulici.

Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal. Nestali su i dokazi iz više predmeta, ali se veruje da su lopovi namerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Saslušan predsednik Višeg suda Boris Savić

U Osnovnom državnom tužilaštvu saslušan je danas i predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

Savić je ponovio na koji način je tunel otkriven i kakvo je stanje u sudskom depou.

Rekao je da je većina zaposlenih prošla poligrafsko ispitivanje, da se on takvom ispitivanju ne protivi, ali da treba imati u vidu validnost takvih dokaza na sudu jer oni više služe da se usmeri istraga.

Savić je prilikom dolaska u sud na saslušanje izbegao novinare i ušao kroz sporedan ulaz, prenosi RTCG.

Abazović: Iz sata u sat se menja situacija

Nakon današnje sednice Veća za nacionalnu bezbednost, premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da se situacija u vezi sa ovim slučajem menja iz sata u sat i da su istražitelji na tragu počiniocima, ne otkrivajući više detalja.

Abazović veruje da će slučaj „tunel“ biti što pre rešen.

Crnogorski premijer je rekao i da nema informaciju da je nestala puška iz koje je ubijen Duško Jovanović, ali je istakao da želi da se veštačenje radi iznova, ne samo puške, već svega u tom predmetu.

Izvori RTCG-a potvrdili su da puška nije nestala.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike