Pronađeni ostaci aviona koji je nestao u Hrvatskoj, traga se za putnicima

Ostaci aviona aviona „Cirrus 20“ oznake PHYMC za kojim se tragalo od 12.30 kad je nestao s radara, pronađeni su oko 19.15 na šumovitom predelu Mali Makovnik, na planini Kapela u Ličko-senjskoj županiji.

Vođa potrage Joso Živković nije mogao da potvrdi da li su uz pronađene delove aviona, pronađeni i putnici koji su bili u njemu.

Potraga za putnicima je u toku, helikopter MORH-a kao i 120 spasioca su na terenu, i pretražuju predeo na kome se srušio mali avion.

Živković je takođe rekao da policija i vatrogasci i s ličke i s karlovačke strane obilaze sela ispod Kapele u potrazi za bilo kakvim saznanjem meštana, nekom naznakom o letu aviona koji se oko 12.30 sati srušio na tom prostoru kad je i nestao s radara.

Zvonimir Lončarić, koji koordinira radom vatrogasaca koji automobilima pretražuju teren, rekao je Hini, da za sada nema informaciju o tome, koliko je osoba bilo u avionu.

„Kasno popodne gusta se magla razišla i vidljivost je sada nešto bolja nego ranije popodne, ali dnevne svetlosti je sve manje, teren je brdovit i teško prohodan, te će se kada padne mrak potraga prekinuti“, rekao je Lončarić i najavio da će se, ne bude li danas rezultata, potraga nastaviti rano ujutro.

(RTS)