Predstavnici SDSS zbog pretnji ne idu u Vukovar i Škabrnju: Čuvamo dostojanstvo komemoracije

Potpredsednica Vlade Hrvatske i članica Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Anja Šimpraga rekla je u Zagrebu da neće govoriti o onima koji su o njima govorili proteklih dana i koji će verovatno govoriti i narednih dana.

„Mi nismo ti. Govorićemo o tome zašto danas i sutra nismo tamo gde je trebalo i gde smo hteli da budemo, na komemoraciji za sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Trebalo je i hteli smo biti na Dunavu za sve žrtve hrvatske i srpske nacionalnosti koji su skončali u njemu. Na Ovčari i u prvoslavnom hramu Svetog Nikole“, rekla je Šimpraga.

Napomenula je da su hteli da budu i u Koloni sećanja u Vukovaru.

„Danas vidimo da to ne možemo i ne trebamo. Ne možemo i ne trebamo biti jer se našu potrebu za iskazivanje pijeteta pretvara u povod za fizičko sukobljavanje. Ne možemo jer želimo sačuvati dostojanstvo vukovarske i škabrnjske komemoracije, ali i naše dostojanstvo“, istakla je Šimpraga.

Pozvala je sunarodnike Srbe da u srcima zapale sveće za pomen na, kako je navela, sugrađane, Hrvate i Hrvatice, koji su ubijeni u ovim krajevima.

Poručila je da treba graditi mir i dostojanstvo u sećanju i življenju. „Neka je trajan mir među svima nama koji se sećamo“, poručila je potpredsednica hrvatske vlade.

(RTS)


Ostavite komentar