Predstavnici kluba malog fudbala iz Bijeljine napadnuti tokom utakmice u Mostaru, povređene dve osobe

Ostali predstavnici kluba su uspeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, prenosi Srna.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra „Mithad Hujdur Hujka“ gde se igrala utakmica između bijeljinskog i kluba „Mostar Stari Grad“, prenosi Srna.

Novaković Bursać izjavila je da Srbi kao narod moraju da budu svesni da su meta „bolesnih ideja i projekcija koje imaju za cilj njihovo uklanjanje sa ovih prostora“, kao i da učestali napadi na pripadnike srpskog naroda u FBiH, koji se često dešavaju i na sportskim događajima, predstavljaju plodove mržnje koja je posejana i uzgajana kako bi nanela štetu celom srpskom narodu.

„Vidljivo je to i u odnosu prema grobljima, ćiriličkim natpisima, automobilima sa registarskim tablicama iz Srbije i svemu onome što svedoči da su Srbi, kao autohton narod, i na tom delu BiH još prisutni jer nisu uspele namere nekih koji su projektovali i vršili istrebljenja Srba tokom 20. veka“, poručila je Novaković Bursaćeva i dodala da im „neuspeh u tom monstruoznom poslu utiče na razvoj frustracija koje su baza za napad na sve što je srpsko“.

Naglasila je da je Republika Srpska sigurno mesto za sve goste, uključujući sportiste, kao i da se na tome mora kontinuirano raditi.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike