Potresi u Pokretu „Evropa sad“ – iz Predsedništva isključen ministar pravde Crne Gore

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović isključen je iz Pokreta „Evropa sad“ (PES), a na sednici Predsedništva je konstatovana i ostavka predsednika Crne Gore Jakova Milatovića na mesto zamenika predsednika PES.

„Pozicija Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije, a u skladu sa ostvarenim rezultatima u oblastima vladavine prava i evropskih integracija“, saopšteno je iz PES. 

U saopštenju se naglašava da je za novog člana Predsedništva PES predložen ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović.

Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) i predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je juče ostavku na sve funkcije u partiji.

Milatović je u objavi na Iksu (Tviteru) objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

PES je u reakciji na ostavku Milatovića saopštio da je „odavno primetna namera predsednika Crne Gore da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES, što je kulminiralo napuštanjem partije“.

(RTS)