Pola tone skanka zaplenjeno na granici Crne Gore i Albanije

Kako navode iz Uprave prihoda i carina, o svemu je odmah obaveštena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje, a privedeno je više osoba.

“Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji. Akcija zapljene pokrenuta je na osnovu ovlašćenja i sprovedene carinske analize obavještajnih podataka Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu”, saopštila je Uprava prihoda i carina.

Marihuana, koju su službenici Uprave prihoda i carina pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila je smeštena u tovarnom delu kamiona i obezbeđena carinskom plombom strane administracije.

“Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana”, navodi se u saopštenju.

Nakon okončanja pregleda kamiona roba je, kako navodi Uprava prihoda i carina, predata na dalje postupanje Upravi policije.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike