Podgorica – 40 godina robije za ubistvo bivše nevenčane supruge

Tužilaštvo je na ročištu za iznošenje završnih reči predložilo jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora za I. Đ., za krivična dela teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Branilac optuženog, advokat Srđan Lješković najavio je žalbu. 

„Tužilac je iznio samo one dokaze koji idu njima u prilog. Sud je povjerovao optužnici. Odbrani nije data šansa da iznese dokaze. Tvrdim: ovo nije ubistvo iz niskih pobuda, već iz nehata“, rekao je Lješković. 

Prema njegovim riječima, nema dokaza da je Bakija bila mučena ili zlostavljanja i da nije postojala nikakva vrsta ljubomore. 

„U spisima predmeta nema dokaza da je on Bakiju maltretirao, tukao, pratio i vršio nasilje nad njom“, tvrdi Lješković. 

Maja Raičević iz Centra za ženska prava poručila je da je ova presuda putokaz sudijama kako da postupaju u slučajevima nasilja nad ženama. 

I. Đ. je osumnjičen da je u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Š. B., I. B. i B. B.

„On je na terasi porodične kuće oštećenih, iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećene, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede usled kojih je nastupila smrt“, navodi se u spisima predmeta i dodaje da je tom prilikom pogođen i B. B., koji je zadobio teške telesne povrede.

Dalje se navodi da se osumnjičeni I. Đ. udaljio prema vozilu parkiranom ispred kuće, a kada je vidio da Š. B. ide za njim, ispalio je još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio.

„Pošto je ušao u svoje vozilo, u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećena I. B. i B. B., ispalio je još dva projektila u njihovom pravcu, a potom se udaljio sa lica mjesta“, navodi su istrage.

(RTS)