Počelo obeležavanje Dana Republike Srpske

Vence na groblju Sveti Pantelija i spomeniku borcima NOR-a položili su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, kao i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković.

„Republika Srpska je pokazala da je zajednica ljubavi i solidarnosti. Proslaviili smo mnoge praznike poslednjih dana u miru, sreći i toleranciji. Polaganjem venaca počinje obeležavanje Dana Republike. Obeležavamo ga bolji, jači, stabilniji, institucionalno sređeniji,“ izjavio je Dodik.

Dodik je istakao da danas Republika Srpska pokazuje sposobnost da može da upravlja i da može da „egzistira u otežanim okolnostima u kojima se vodi hibridni rat protiv Srpske od strane pojedinih zemalja Zapada“.

„Dan Republike Srpske je praznik mira i slobode“, poručila je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović. 

Nizom manifestacija počelo je obeležavanje 9. januara – Dana Republike.

Svečana akademija biće održana u Sportskoj dvorani „Borik“, a prisustvovaće veliki broj zvanica iz javnog, društvenog i političkog života Srpske, BiH, Srbije i ambasadori pojedinih zemalja. Nakon akademije biće organizovan svečani prijem u Administrativnom centru Vlade.

Centralni događaj u okviru obeležavanja Dana Republike srpske biće svečani defile, koji će biti održan u utorak na Trgu Krajine u Banjaluci.

(RTS)


Ostavite komentar