Plenković o Milanovićevom stavu za Dan državnosti: Slučaj bez presedana

Andrej Plenković je novinarima nakon što je zajedno s predsednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem položio vence kod Spomenika domovini na Trgu Stjepana Radića, ocenio sramotnim Milanovićev stav koji taj datum smatra HDZ-ovim praznikom.

„To je pitanje koje mediji trebaju dizati puno ozbiljnije i pitati ga kakav je to predsednik koji ne poštuje Dan državnosti vlastite države. Mislim da je to slučaj bez presedana i ne znam ni za jednog drugog državnika na tlu Evrope koji ne poštuje Dan državnosti svoje države“, rekao je Plenković.

Kritike je uputio i opozicija koja takođe danas nije učestvovala u obeležavanju. „No, neki su bili tu, barem troje“, rekao je Plenković.

Rekao je da se tu radi o poštovanju hrvatskih zakona i odluka Sabora i napomenuo da „nije bilo dobro menjati naše tradicije pre 23 godine nego držati ih se“.

Plenković je čestitao svim Hrvatima i Hrvaticama 30. maj kao ključan datum za sve hrvatske institucije, dodavši da 33 godine od konstituisanja „prvog demokratski izabranog Hrvatskog sabora nisu puno, ali su ogromno razdoblje u istoriji hrvatskog naroda“.

(RTS)


Ostavite komentar