Panika u Hrvatskoj zbog novog trovanja u kafiću, u riječkoj bolnici pacijent sa oštećenjem jednjaka

Kako navode iz KBC Rijeka, medicinsko stanje povređene osobe trenutno je stabilno, ali nastavljaju sa dijagnostikom i terapijom.

Slučaj su potvrdili i iz riječke policije. 

„Policijska uprava primorsko-goranska 4. novembra ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći“, naveli su iz policije.

Dodaju kako su policijski službenici obavili uviđaj, zaplenili određene predmete i obavili razgovore s više osoba.

„Napominjemo da osim ovog jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji“, objavila je policija.

I državni inspektorat saopštava da je inspekcijski rad u toku.

U Zavodu za javno zdravlje Primorsko-goranske županije potvrdili su kako im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode poznatog proizvođača. Bočice sa pićem uzete su u riječkim kafićima.

Društvenim mrežama šire se brojne poruke u kojima se upozoravaju građani da ne piju bezalkoholna i gazirana pića jednog proizvođača, jer se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima, pa im je pružena lekarska pomoć.

Ovo nije prvi ovakav slučaj u Hrvatskoj. Pre mesec dana, devetogodišnji dečak iz Krapine završio je u bolnici, nakon što je s ocem u jednom krapinskom restoranu popio malo soka od jabuke. U bočici soka našao se odmašćivač, od koje je dečak zadobio oštećenje sluznice, jednjaka i usne duplje.

(RTS)


Ostavite komentar