Otkriven tunel ispod zgrade Višeg suda u Podgorici; Ministar Adžić: Sve ovo liči na akcioni film

Crnogorski mediji objavili su da je obijen depo Višeg suda u Podgorici, u kojem je samo u poslednje dve godine smešteno devet i po tona raznih vrsta droga.

Međutim, predsednik suda Boris Savić saopštio je da su neistinite informacije da je nešto ukradeno iz depoa suda, ali navodi da je otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda.

“Zatekli smo pomjerane predmete u depou. Obavljen je popis, gotovo ništa ne nedostaje to smo uvidjeli. Konstatovano je da su predmeti ispreturani. Informacije da je nešto ukradeno nijesu istinite”, naveo je Savić.

Istakao je i da nedostatak nekih predmeta ne bi napravio nenadoknadivu štetu, jer su dokazi izveštačeni.

“Na dobro sakrivenom mjestu pronašli smo otvor. To je otvor tunela koji je morao biti duže pravljen. Dimenzije pokazuju da se radi o nečemu što je rađeno duži vremenski period”, naveo je Savić.

Ukazao je da imaju pravo da misle da je meta bio lak pristup sudu i lak pristup depou.

“Onaj ko je radio taj tunel imao je namjeru da dođe u blizinu sobe za zadržavanje. Taj otvor je tokom popisa bilo lako uočiti”, istakao je Savić.

Naglasio je i da ne veruje da je meta bila droga koja se u depou nalazi, kao i da se pregladaju snimci sa kamera.

Savić sumnja da je tunel prokopan kako bi bilo pokušano bekstvo.

“Nevjerovatno je da je to rađeno da se ukrade već izvještačen dokaz. Realnije mi je da je možda pokušano bjekstvo ili možda i neki bolji scenario”, poručio je Savić.

Ministar Adžić: Tunel vodi do stana koji se nalazi u blizni suda

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obišli su Viši sud.

„Tunel vodi do depoa iz jednog stana koji se nalazi u blizini suda“, naveo je ministar i dodao da je reč o stanu u privatnom vlasništvu.

Dodao je da je stan iznajmljen dva meseca pre nego što je javnost saznala za iskopavanje tunela. Zgrada u kojoj se nalazi stan je u Njegoševoj ulici, pored Višeg suda.

„Ovo je akcija koja je dobro islanirana i organizovana i koja se mjesecima pripremala i liči na akcione filmove“, rekao je Adžić.

Saopštio je da će policija uraditi sve da otkrije počinioce. Kaže da je u toku popisivanje materijala u depou Višeg suda.

„Trenutno nema lica koja su procesuirana, ali vrlo brzo očekujemo da će se i od pojednica uzimati izjave“, poručio je Adžić.

Saopštio je i da je ovaj događaj neka vrsta napada na sistem i državu. 

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike