Od rajske plaže do apokaliptične scene na odmoru, srpski turista iz Kraljeva o poplavi na Pilionu

Počela je organizacija evakuacije srpskih turista iz mesta Platanjas ka Volosu, pošto su ostali blokirani zbog velikog nevremena i poplava u Grčkoj, potvrđeno je RTS-u u Ministarstvu turizma i omladine. 

Zoran Petrović iz Kraljeva ispričao je za RTS, posle katastrofalnog nevremena, da je u noći između ponedeljka i utorka počela jaka grmljavina, da bi ujutru čuli buku zbog bujice na putevima. 

„Tokom celog utorka gledali smo bujicu koja ide putem. Bili smo zbunjeni i u strahu, jer je bilo i dete sa nama. Voda je non-stop dolazila i popunjavala dvorište. Naš apartman je bio na spratu i bili smo donekle bezbedni“, priča Petrović.

„Imali smo osećaj da smo zarobljeni“

Prema njegovim rečima, kada je bujica stala i voda se povukla, put je ostao pun kamenja, balvana, mulja i peska. „Bila je kataklizma, nešto neopisivo, što dosad nisamo doživeli. Imali smo struje i vode. Turisti nisu dobro prošli, jer su im automobili ostali pod muljem i blatom – neupotrebljivi su“, navodi Petrović.

Ističe i da ih niko od nadležnih nije kontaktirao, te nisu znali šta da rade, niti da li su putevi prohodni. „Imali smo osećaj da smo zarobljeni. Jedino čemu smo mogli da se nadamo je da ćemo moći da ‘popravimo’ put do obale, da bude prohodan. Uspeli smo da to i uradimo“, navodi Petrović. 

Petrović kaže da se „rajska plaža pretvorila u apokaliptičnu“, ali da se nada se da će uspeti sa porodicom bezbedno da dođe u Srbiju.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike