Nedostaje deo oružja iz sudskog depoa u Podgorici

Dosadašnjim popisom predmeta u depou Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da nedostaje određena količina oružja, te da se radi o predmetima koji su većinom pravosnažno okončani, dok je mali broj onih predmeta koji su u radu, navodi sudija Višeg suda Vesna Kovačević.

Objasnila je da je kamerama pokriven deo od ulaznih vrata do depoa, ali da kamera u depou nema.

„Snimci koje smo imali su izuzeti“, dodala je Kovačevićeva.

Ukazala je i da se prostorije depoa proveravaju svakodnevno, te da je poslednja provera obavljena prošlog petka od strane arhivara, a da je obijanje otkriveno u ponedeljak.

„Prostorije se provjeravaju svakodnevno od strane arhivara koji je zaposlen u depou, a što se tiče obezbjeđenja, taj dio kompletan od ulaznih vrata pa do vrata depoa pokriven je kamerama, tako da imamo tehničko obezbjeđenje. Osim toga, vrata su posebno zaštićena sa rešetkama“, navela je Kovačevićeva i dodala da je obijanje otkriveno kada je arhivar u ponedeljak došao na posao.

Pojašnjava da je rupa u zidu otkrivena prilikom vanrednog popisa, te da je otvor danas saniran.

„Kada je arhivar u ponedjeljak ujutro primijetio da su vrata jedna gdje stoji oružje na neki način odškrinuta, pa kada je ušao i vidio da neki paketi ne stoje na mjestima gdje to uobičajeno, pa kada je je obišao druge prostorije i vidio određene količine oružja – on je sve to prijavio nadležnim organima“, rekla je Kovačevićeva.

Dodaje da je nakon toga izvršen uviđaj.

„Posije toga vršen je vanredni popis kompletnog oružja koje je bilo tu i za koje se najviše sumnjalo da li nedostaje, i u tom momentu radnice su primijetile otvor. Otvor je danas saniran“, naglasila je sutkinja.

Rekla je i da su izuzeti su svi snimci iz Višeg suda, dok će konačni rezultati popisa potrajati zbog velike količine predmeta koji se nalaze u depou Višeg suda.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike