Nastavlja se akcija hrvatske policije nakon napada u Zadru; Božinović: Ovo što se dogodilo je neprihvatljivo

Portparolka zadarske policije Ivana Grbin nije želela da precizira tačan broj privedenih.

Dodala je da su se incidenti dogodili u širem centru grada, u naselju Voštarnica i na Bulevaru.

„Policija je isto veče pod nadzor stavila dvije osobe koje se dovode u svezu sa događajem, a jutros je privedeno još nekoliko osoba koje se takođe dovode u svezu sa tim događajem“, ističe Grbinova.

Prethodno je zadarska policija saopštila da su priveli dve osobe koje su dovode u vezu sa napadom na delegaciju KK Crvena zvezda i da je u toku kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica.

Ministar Božinović: Ovo što se dogodilo je neprihvatljivo

Ovo što se dogodilo je neprihvatljivo, poručuje hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. 

„Košarkaški klub sa stručnim stožerom je bio u jednom zadarskom hotelu i tu je policija radila opservaciju. Jedan dio vodstva se očito odlučio s još nekim osobama koje su također bile napadnute, biti na nekom drugom mjestu. Ovaj dio koji je policija imala informaciju i opservirala je odradila, da tako kažem, svoj posao, što naravno ne umanjuje činjenicu da ovo što se dogodilo je neprihvatljivo“, izjavio je Božinović.

Dodao je da policija nije imala informaciju grupi koja je bila na drugom mestu.

„U svakom slučaju, po samom događaju je krenula intenzivna kriminalistička istraga od strane policije. U ovom trenutku, mislim da su četiri osobe u zadarskoj policiji i mogu samo reći što je i meni rečeno da se kriminalistička istraga nastavlja i da je vrlo intenzivna“, rekao je Božinović.

Gradonačelnik Dukić: Za ovo nema opravdanja

Na napade je reagovao gradonačelnik Zadra Branko Dukić ističući da „ovakvo nasilničko ponašanje nema veze sa sportom i sportskim takmičenjima, niti može biti opravdanja“.

„Ništa nije i ne može biti izgovor ili alibi za nasilje i dovođenje u opasnost nečijeg života“, poručuje Dukić.

Izrazio je iskreno žaljenje napadnutom članu KK Crvena zvezda i njegovom prijatelju, ali i njihovim porodicama, klubu, novinarima i redakciji Mocart sporta.

(RTS)


Ostavite komentar