Na Markovom trgu u Zagrebu muškarac se polio benzinom i zapalio

Policija je danas u 9:37 sati dobila dojavu se jedna osoba samozapalila na zagrebačkom Markovom trgu, a na teren su odmah upućeni hitna pomoć i vatrogasci.

Na Markovom trgu je sedište Vlade Hrvatske, a lekarka Hrvatskog sabora dr Gordana Štajminger rekla je medijima da je muškarac imao opekotine po celom telu, ali je bio živ kada su stigli do njega.

U vreme incidenta na Markovom trgu bio je poslanik pokreta „Možemo!“ Damir Bakić koji je, videvši muškarca koji se poliva tečnošću, potrčao do obezbeđenja, ali su već reagovali policajci iz Banskih dvora i dotrčali s vatrogasnim aparatima.

Zagrebačkom portalu Indeks policija je potvrdila da se na južnoj strani Markovog trga nepoznata osoba polila benzinom i zapalila.

Motiv tog čina za sada nije poznat.

Zdravstveno stanje muškarca koji se jutros samozapalio na Markovom trgu u centru Zagreba, jako je teško, a lekari Klinike za traumatologiju pokušavaju da mu pomognu „svim oblicima intenzivnog lečenja“, javila je agencija Hina.

„Povređeni je u jako teškom stanu i trenutno se provode svi oblici intenzivnog lečenja“, izjavio je direktor Kliničko-bolničkog centra Sestre milosrdnice Davor Vagić.

 

(RTS)