Milatović u Murinu odao počast žrtvama NATO bombardovanja

U bombardovanju crnogorske varošice Murina poginuli su 14-godišnji Miroslav Kneževic, 13-godišnja Olivera Maksimović, 10-godišnja Julija Brudar, Vukić Vuletić (1953), Milka Kocanović (1930) i Manojlo Komatina (1927), navodi RTCG.

 „Danas sam ovđe došao prvo kao čovjek, a onda kao novoizbrani predsjednik Crne Gore da odam počast nevino stradalim žrtvama i da se na neki način izvinim u ime države Crne Gore na prethodnom maćehinskom odnosu prema današnjem danu i velikoj žrtvi“, istakao je Jakov Milatović u obraćanju okupljenima, prenose Vijesti.

Dodao je da je 30. april 1999. godine bio tužan dan, ne samo za murinski kraj, nego za celu Crnu Goru.

„Možda i najtužniji u našoj skorijoj istoriji. Stradali su Olivera, Miroslav, Julija, Manojlo, Vukić i Milka. Šest nevinih ljudi je stradalo. I to stradanje obavezuje na sjećanje. Ako se ne sjećamo naših žrtava i ako ih ne poštujemo, onda nas ni kao naroda neće biti“, rekao je Milatović.

Obeležavanju godišnjice bombardovanja prisustvovali su i predsednici opština Plav, Berane i Andrijevica, s delegacijama iz tih gradova.

Vence i cveće na spomenik stradalima položio je i veliki broj građana Gornjeg Polimlja.

Obeležavanje godišnjice NATO bombardovanja organizovali su Eparhija budimljansko-nikšićka, porodice žrtava bombardovanja, Mesna zajednica Murino i Srpski nacionalni savet Crne Gore.

Poručio je da želi da pošalje poruku mira.

„Poruku bolje, ljepše, složnije i zajedničke budućnosti. U Crnoj Gori u kojoj se nikada više ovako nešto ne smije i neće dogoditi“, rekao je Milatović.

(RTS)