Milanović: Problemi između Hrvatske i Srbije su rešivi

Zoran Milanović je danas prisustvovao inauguraciji novog crnogorskog predsednika Jakova Milatovića, i tom prilikom kratko razgovarao sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, takođe gostom na svečanosti u Podgorici, prenosi Hina.

Novinarima je izjavio da su „kao i obično pričali premalo“ i da nije on taj koji može operativno da rešava probleme između dve zemlje.

„Ali po meni su rešivi. Jedan od problema su nestali, a ja ne mogu da verujem da Srbija nema te podatke i ne mogu da verujem da bi nekoga iz njihove perspektive stavljali u zaštitu po tom pitanju. Prošlo je 30 godina, ljudi su već i umrli, ako su uopše ljudi, više neljudi“, rekao je Milanović.

Dodao je da bi voleo da saradnja s novim crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem bude kao i sa njegovim prethodnikom Milom Đukanovićem.

„Ja sam dobro sarađivo, ne samo ja već svi mi sa Đukanovićem, ne bih bio nesretan da se to nastavi kad je spoljna politika u pitanju. U unutrašnje stvari Crne Gore ne bih se mešao, osim na način da dam podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) na ovim izborima“, rekao je Milanović misleći na stranku crnogorskih Hrvata.

Očekuje se da će HGI, jedina hrvatska stranka koja izlazi na izbore u Crnoj Gori, na njima osvojiti jedan poslanički mandat, prenosi Hina. 

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike