Medenica negirala navode optužnice: U centru sam političke odmazde

Vesna Medenica je danas na suđenju rekla i da se našla u centru odmazde „nove političke elite“.

Ukazala je i da je spremna da umre za svog sina, ali da nije spremna da sedne na optuženičku klupu. 

Veće Višeg suda u Podgorici odbilo je predloge advokata Sonje Manojlović, Stefana Jovanović, Nikole Ivanovića i Miloša Vuksanovića da se ukinu pritvori Milošu Medenici, Vojinu Perunoviću i Marku Vučiniću.

Troje osumnjičenih terete se za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška telesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Viši sud je, takođe, odbio predlog Specijalnog državnog tužilaštva o spajanju postupaka protiv Milice Vlahović-Milosavljević i Vesne Medenice sa postupkom koji se vodi protiv kriminalne grupe koju je navodno formirao Miloš Medenica. Taj deo postupka razdvojen je u julu, na predlog advokata Nikole Martinovića, jer je on tada smatrao da „nema potrebe da Vlahović-Milosavljević godinama čeka kraj suđenja protiv velikog broja okrivljenih zbog samo jedne optužbe protiv nje“.

Ponovno spajanje postupaka juče je zatražio tužilac Vukas Radonjić.

Milica Vlahović-Milosavljević tereti se za zloupotrebu službenog položaja, dok Specijalno državno tužilaštvo, u tom delu optužnice, Vesnu Medenicu, majku navodnog organizatora kriminalne grupe Miloša Medenice, optužuje da je zloupotrebila službeni položaj putem podstrekavanja.

Predsednica specijalnog veća, sudija Nada Rabrenović juče je konstatovala da nesu ispunjeni procesni razlozi za održavanje glavnog pretresa zbog nedolaska okrivljenog Milorada Medenice.

Njegov branilac rekao je sudu da ga je klijent obavestio da je bolestan, navodeći da će sudu naknadno dostaviti medicinsku dokumentaciju.

Veće Višeg suda saopštilo je juče i da u postupku protiv Medenice i njenog sina Miloša nije počeo glavni pretres, te da zbog toga ne mogu odlučivati o zahtevu advokata za ukidanje pritvora Milošu Medenici.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike