Mandić: Štitiću interese građana i graditi mostove između Crne Gore i Srbije

Andrija Mandić je rekao da je sastanak prilika da dve zemlje dodatno unaprede tradicionalno bliske i prijateljske odnose, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

„Sa pozicije predsjednika Skupštine, snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore, kao i da gradim mostove između naše dvije zemlje“, rekao je Mandić.

Iz Skupštine su saopštili da je u razgovoru potvrđen interes za poboljšanje političkog dijaloga i dobrosusedskih odnosa, uz akcenat da komunikacija na najvišem nivou treba da doprinese osnaživanju potencijala za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Mandić je istakao da je uloga svih političkih aktera da rade na pomirenju u podeljenom društvu.

On je naglasio da, uz kontinuirani politički dijalog, saradnju dvee zemlje dodatno učvršćuju i učestali kontakti pripadnika dva naroda.

Mandić je upoznao sagovornicu i sa predstojećim zakonodavnim aktivnostima, kao i aktuelnim političkim dešavanjima.

Čolanović: Uverena sam da će Mandić raditi u korist svih građana

Jelisaveta Čolanović je čestitala Mandiću stupanje na dužnost predsednika Skupštine. Ona je navela da je uverena da će Mandić raditi u korist svih građana Crne Gore i građana Srbije koji žive u Crnoj Gori.

„Uzdamo se u Vašu mudrost i verujemo da političari i u Crnoj Gori i u Srbiji treba da sarađuju za opštu dobrobit“, kazala je Čolanović.

Podsetila je da je parlamentarna saradnja neophodan faktor u međudržavnom dijalogu i navela da očekuje da će Mandić posetiti Skupštinu Srbije nakon konstituisanja budućeg saziva.

Sagovornici su razgovarali o brojnim pitanjima koja se tiču poboljašanja statusa građana u Crnoj Gori i Srbiji.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će Srbija uskoro dobiti ambasadora u Crnoj Gori, što bi bilo važno za dalju saradnju dve zemlje.

(RTS)


Ostavite komentar