Maloletnik iz Bileće uhapšen zbog sumnje za pokušaj terorizma

Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje istakao je da su policijski službenici došli do operativnih saznanja da je jedno ili više lica, priprema teroristički akt na jednu srednju školu na području grada Trebinja.

„Odmah po saznanju, obavešteno je posebno Odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično delo“, rekao je Laketa.

Lice je lišeno slobode sinoć u 19 časova i predato je u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

PU Trebinje: Situacija bezbedna, primetan povećan izostanak učenika iz škola

Nakon hapšenja maloletnika iz Bileće zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizma u pokušaju, brojni roditelji iz Trebinja jutros nisu poslali decu u školu.

Iz Policijske uprave Trebinje kažu da je situacija u gradu potpuno bezbedna, a da će se zvanično obratiti javnosti tokom jutra, sa više informacija o ovom događaju i povodu za ovakva nagađanja.

Iako je primetan povećan izostanak učenika, nastava u svim školama odvija se redovno.

Predsednik Aktiva osnovnih škola Milorad Nadaždin rekao je da je primetan veći izostanak dece u školama u Policama i Bregovima, dok su u školu u Gorici na nastavu došli uglavnom svi učenici.

„Situacija je potpuno pod kontrolom, nastava se odvija redovno“, naveo je Nadaždin za lokalni portal Trebinjelajv.

(RTS)


Ostavite komentar