Kripto-bura se zahuktava – krivična prijava protiv Abazovića

Andrej Milović je rekao da očekuje ažurnu odluku tužilaštva i najavio da će dostaviti imena i dokaze nadležnima.

„Očekujem ažurnu reakciju SDT-a kome ću dostaviti konkretna imena i dokaze koji upućuju na to da su ova lica učestvovala u, između ostalog, kontaminiranju dokaza kojima nijesu smjeli pristupiti, a o čijem navodnom sadržaju su na pres konferenciji upoznali javnost i time i sami potvrdili navode iz ove prijave“, naveo je Milović u Tviter objavi.

Pozivu SDT, kako je dodao, odazvaće se i lica koja su od početka bila uključena u slučaj Do Kvona, te dostaviti materijalne dokaze, kao i adrese kripto novčanika sa kojih je uplaćivan novac.

„Dokazi su iskopirani na više adresa radi sigurnosti“, navodi Milović.

RTCG podseća da je crnogorski premijer Dritan Abazović ranije saopštio da je kripto zajednica finansirala određene političke subjekte u Crnoj Gori. Povodom ovog slučaja oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji smatra da se unutar Kvonovog laptopa nalaze dokazi o poslovanju Spajića i Korejca.

Adžić je rekao i da se istraga o južnokorejskom državljaninu mogla tumačiti u političkom kontekstu, ali da su reagovali sve u cilju zaštite državnog interesa. Takođe je  saopštio da su se Spajić i Kvon sastajali u porodičnoj atmosferi, i nakon što je južnokorejski državljanin završio na poternici.

“Sastajali su se i u porodičnoj atmosferi i to u jednoj beogradskoj ulici. Bili su prijatelji pet godina i što je najvažnije – radili su zajednički posao. Jesmo li sve to trebali da prećutimo, ko od vas misli da to treba da se prećuti? To su operativne informacije“, zaključio je Adžić.

Na drugoj strani Pokret „Evropa sad“ tvrdi da su pismo, koje je Do Kvon poslao premijeru Dritanu Abazoviću, pisali advokat Branko Anđelić i Artan Kurti, generalni inspektor u ANB-a.

(RTS)