KK Crvena zvezda: Napad na funkcionera Zvezde i novinare u Zadru; klub iz Hrvatske oštro osudio incidente

KK Crvena zvezda saopštio je da je do napada došlo u subotu uveče, po dolasku iz Barselone, bez ikakvog razloga.

„Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni, i tom prilikom doživeli su povrede“, saopštio je KK Crvena zvezda.

Klub je zatražio hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mestu hrvatske policije i službi bezbednosti kao i privođenje napadača.

„Prosto je neverovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao deo delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obeležja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga!“, saopštila je Zvezda.

U saopštenju se navodi i da je posebno simptomatično da „mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija) koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu, i člana našeg Upravnog odbora“.

Ističu i da je moguće da je ova situacija posledica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru.

„KK Crvena zvezda Meridianbet i zvanično je zatražio da se utakmica u nedelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni“, zaključuje se u saopštenju.

(RTS)


Ostavite komentar