Jutarnji list: Za hrvatskog državnog tužioca spreman blindirani „mercedes“ s nosačem za mitraljez

Za Ivana Turudića, glavnog državnog tužioca je, piše zagrebački Jutarnji list, već spremno posebno vozilo marke „mercedes“ teško tri tone, koje je opremljeno nosačem za mitraljez, ima blindirana stakla i senzor za suzavac.

Na Turudićev privatni automobil „audi Q5“ pucano je krajem prošle sedmice, a istraga o tom događaju još nije okončana, kako piše Jutarnji. Trebalo bi da bude otkriven pravi motiv počinioca. Zapravo se ne zna da li je jedan počinilac ili ih je više.

Policija o ovom događaju nije iznela više detalja, a premijer Andrej Plenković i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavili su da će Turudić imati poseban nivo zaštite.

„Sigurno da se razmatra, policija ovakve situacije ne prepušta slučaju, ali o tome ne mogu govoriti javno. Ako imate dva metka na jedan cilj, onda se očito radi o namernom propucavanju“, rekao je ranije Božinović.

Stoga, piše Jutarnji, nije isključeno da će Turudić biti štićena osoba u rangu predsednika države i vlade, kao i najviših stranih državnika.

(RTS)