Jedna osoba poginula u udesu kod Tabanovaca, Đorđe David potvrdio da je jedan od učesnika nesreće

U udesu, koji se dogodio kasno sinoć, učestvovala su tri automobila, od kojih jedan srpskih registarskih tablica, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije. Dve osobe su zadržane u Opštoj bolnici u Kumanovu, dok je jedna osoba zbog težine povreda prebačena u bolnicu u Skoplju, prenosi TV Telma.

U nesreći je od zadobijenih povreda preminula Lj.T. (49) iz Kumanova, putnica u vozilu „polo“, a smrt su konstatovali lekari Hitne pomoći iz Kumanova.

Policija navodi da je 20. januara oko 20 časova prijavljeno da se na magistralnom putu Kumanovo-granični prelaz Tabanovce, oko dva kilometra pre graničnog prelaza, dogodila saobraćajna nesreća.

U udesu je učestvovalo putničko vozilo „folksvagen polo“ kumanovskih tablica, kojim je upravljao B.T. (24) iz Kumanova, putničko vozilo „folksvagen golf“ skopskih registarskih oznaka, kojim je upravljao V. P.(45) iz Kumanova i putničko vozilo „opel insignia“ srpskih državnih oznaka, kojim je upravljao Đ. N. (59) iz Srbije“, saopštila je policija. 

Rok muzičar Đorđe (Nikolić) David potvrdio je da je učestvovao u nesreći i otkrio detalje kako se to dogodilo, prenosi „Grand“.

„Navodno su devojka i njen saputnik, izlazlazeći iz svog mesta, ušli na auto-put u suprotnom pravcu. Vozeći u suprotnom pravcu, devojka naleće na automobil i direktno se sudara sa njim. Tom prilikom vozač automobila u koji je udarila je teško povređen, njemu se sad bore za život, dok je njegov saputnik lakše povređen. Devojka koja je vozila auto i udarila u njihov automobil je ugruvana, lakše povređena. Međutim, njen saputnik nije“, priča Đorđe.

„Posle udesa ostali su na auto-putu, jedan je u levoj traci, drugi u desnoj, a minut i po kasnije sam ih udario brzinom propisanom znakom auto-puta i direktno u njih. Naleteo sam autom na suvozača koji je hodao auto-putem. Bila je magla, upalio sam duga svetla i to je trajalo sekundu. Naleteo sam na tu osobu koja je hodala putem. Od siline udara sam skrenuo sa auto-puta i zastao u nekom žbunju. Srećom, imam jak auto, inače ne znam šta bi bilo sa mnom“, objasnio je muzičar.

Đorđe David ističe da je policija brzo došla na uviđaj i da su mu obavljeni svi pregledi kako bi se utvrdilo da li ima alkohola u krvi.

„Bio sam sam u autu. Uzeli su mi urin, krv da vide da li imam supstance, alkohol. Naravno da nisam imao, odmah su saznali. Nakon toga su me odveli kod javnog tužioca, koji je ukazao da nemam krivicu u ovom slučaju. Krivac je navodno devojčica koja je vozila i koja je navodno bila u automobilu sa svojom majkom koja je takođe povređena“, rekao je Đorđe i dodao da zasad boravi u Severnoj Makedoniji da bi poštovao proceduru u ovakvim slučajevima.

Srpskii muzičar trebalo bi da da još jednu izjavu, a ističe da mu je u tužilaštvu rečeno da neće biti u pritvoru jer nije kriv.

(RTS)


Ostavite komentar