Grčka, svih 105 osumnjičenih u pritvoru – snimci ne otkrivaju ko je ubio navijača AEK-a

U Atini je saslušana i poslednja grupa osumnjičenih da su u ponedeljak učestvovali u sukobu navijača Dinama iz Zagreba i atinskog AEK-a u kojima je stradao Mihalis Kacuris.

Pritvor je određen za ukupno 105 optuženih, većinom Hrvata, ali i dvojicu Grka i jednog državljanina Grčke inače albanskog porekla, prenosi Katimerini.

Pritvor je jutros određen i za drugookrivljenog iz treće grupe koji je pušten iz bolnice u kojoj se leči.

Sud u Atini odredio je u u subotu privremeni pritvor za 40 navijača koji su priznali krivicu za incidente u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji, a među njima je, pored Hrvata, i jedan Grk.

Tog dana, istražitelji i javni tužioci odredili su istražni zatvor za 39 Hrvata i jednog Grka.

U petak je privedeno 30 osoba – 28 Hrvata, kao i 22-godišnjak albanskog porekla i 27-godišnji grčki biznismen nakon što su priznali ds su učetvovali u incidentima.

Svi oni su negirali bilo kakvu povezanost sa ubistvom Kacurisa, 29-godišnjeg navijača AEK-a.

U petak je počelo saslušavanje osumnjičenih u slučaju navijačkih nereda.

Vlasti su pronašle oruđe korišćeno u neredima opremu u blizini mesta gde je ubijen Kacuris nakon što je policiju telefonski obavestilo o tome privatno lice i preuzela je opremu u petak uveče.

Kako navodi Katimerini, oruđe će biti poslata na forenzičku analizu.

Na snimcima udarac ali ne i trenutak ubadanja

Na osnovu pregleda snimaka incidenata, nadležni zaključuju da je Kacuris prvo izboden nožem, a zatim udaren palicom u desno rame.

Međutim, ni na jednom snimku se ne vidi kako je Kacuris napadnut nožem, već samo kako je udaren.

Istrage nadležnih se nastavljaju, a na spiskovima osumnjičenih ima i osoba koje nisu među uhapšenima.

Grčko javno tužilaštvo podnelo je krivične prijave protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski navijači, a koji se terete za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom incidenta u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji 7. avgusta, objavila je Hina.

Krivična dela sa kojima se suočavaju su ubistvo s namerom, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, izazivanje eksplozije i posedovanje eksploziva.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike