Crna Gora, osumnjičenima za ubistvo policajca po 40 godina zatvora

Punomoćnica oštećene porodice Leković, Aleksandra Kovačević, rekla je da su zadovoljni presudom.

„Zadovoljni smo presudom, smatramo je pravičnom. Vjerujemo da će ostati nepromijenjena uprkos pravu žalbe. Svi dokazi bili su pravno valjani“, istakla je Kovačevićeva.

Kaže da su otklonjeni određeni nedostaci. „Ne stoje ni primjedbe odbrane vezane za DNK analizu“, navela je Kovačevićeva.

Prethodno je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu od ukupno 120 godina zatvora, koja je u prvom postupku izrečena Hasanajima.

Kaznu od po 40 godina tada je izreklo sudsko veće kojim je predsedavala sudija Milena Matović.

Službenik policije Milutin Leković ubijen je 15. decembra 2019. godine u Herceg Novom, dok je bio na dužnosti.

Viši sud je Hasanajima prvo izrekao presudu od po 40 godina robije za teško ubistvo Lekovića i po pet godina zatvora za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Luan Hasanaj, kao direktni izvršilac ubistva, prvom odlukom Višeg suda osuđen je i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na tri godine zatvora.

Prema navodima optužnice, Luan Hasanaj je 15. decembra 2019. godine hicem iz pištolja CZ ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu u Igalu. Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, u nameri da ga liši života.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Ljuljzima i Nuru Hasanaj jer kod sebe nisu imali lična dokumenta. Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu, nakon čega su se dali u bekstvo.

Nakon kraće portage, begunci su uočeni u naselju Sutorina, ali su brzo savladani i uhapšeni.

(RTS)


Ostavite komentar