Crna Gora, građani u auto-kolonama protestovali povodom formiranja nove vlade

Predstavnik organizatora auto-kolona u Podgorici Ivan Milić poručio je da učesnici protesta pozivaju političare da se vrate pobedi od 30. avgusta koja je, kako je ocenio, preporodila Crnu Goru.

Predstavnik okupljenih građana u Nikšiću Radivoje Mišković rekao je da protestom žele da iskažu nezadovoljstvo povodom načina na koji se formira nova vlada.

„Zahtijevamo da se ispuni volja građana iskazana na izborima koja je jasno kazala da ne želi ni DPS ni njegove satelite u novoj vladi. Od rukovodstva Pokreta Evropa sad, koja je inače nastala iz vlade koju smo dominantno mi podržali 30. avgusta 2020. godine, zahtijevamo da prekinu političke egzibicije i pregovore sa onima koji su i na predsjedničkim izborima bili protiv kandidata PES i kupovali glasove i davali podršku Milu Đukanoviću“, rekao je Mišković ispred kancelarija Pokreta Evropa sad u Nikšiću.

Smatra da je srpski narod u Crnoj Gori zaslužio da ima predstavnika u izvršnoj vlasti.

U Nikšiću, saobraćaj je na kružnom toku bio blokiran 20 minuta.

U Tivtu, učesnici protesta su se okupili na trajektnom prelazu Lepetane.

U Pljevljima je, kako javlja dopisnik RTCG, kolona stala u ulici Kralja Petra između zgrade Opštine i Skupštine opštine. Saobraćaj je ubrzo pušten.

Protest se organizuje, kako su rekli organizatori, putem društvenih mreža, zbog neslaganja povodom formiranja vlade i nezadovoljstva što koalicija Za budućnost Crne Gore neće biti deo vladajuće većine, kao i zbog toga što se u vladu uvode partije koje su nekad sarađivale sa Milom Đukanovićem.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike