Adžić: Osumnjičeni za kopanje tunela državljani Srbije, povezani sa jednom osobom iz Višeg suda

Filip Adžić je na konferenciji za medije rekao da su osobe osumnjičene za kopanje tunela, koji je otkriven u Višem sudu u Podgorici 11. septembra, imale pomagače iz Crne Gore.

„Osim šest lica protiv kojih su podnešene krivične prijave, imamo još pet lica koja su uključena u ovaj slučaj“, rekao je Adžić.

Dodao je da se osumnjičeni terete za više krivičnih dela.

Adžić je naveo da je u procesu hapšenja veoma važna međunarodna saradnja, budući da su osobe koje se sumnjiče za kopanje tunela državljani Srbije i objavio je i imena osumnjičenih.

Reč je o M. M. (1970), J. D. (1993), M. V. (1991) i V. E. (1991), a krivična prijava je podneta i protiv dve nepoznate osobe.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović naveo je da je tužilaštvo promptno reagovalo.

„Mi smo promptno reagovali, odmah po saznanju je dežurni tužilac izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Tom prilikom prikupili smo brojne tragove koji su predmet vještačenja. Uspjeli smo da dođemo do značajnih dokaza koja dovode do osnova sumnje da su ova lica izvršila KD kriminalno udruživanje, teška krađa“, rekao je Milanović.

Provala u sudski depo je primećena 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičeni, navodno boravili.

Istragu vodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

(RTS)


Ostavite komentar