Abazović o slučaju provale u depo Višeg suda: Iz sata u sat se menja situacija, očekujem da slučaj bude rešen u kratkom roku

Dritan Abazović je istakao da Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Podgorica, UP i ANB na ovom slučaju rade bez podrške međunarodnih partnera.

Dodao je i da su se obavezali da ne govore o detaljima i dokazima koji su im prezentovani tokom sednice.

Nije želio da precizira odakle su oni koji su obili depo Višeg suda.

Čestitao je policiji na efikasnoj akciji.

Ukazao je da imaju više podataka nego što je bilo očekivano u kratkom roku.

„Iz sata u sat se mijenja situacija, u našu korist“, rekao je on.

Iz depoa ukradeno nekoliko pištolja i dokazi iz više predmeta

Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal protiv šefova kavačkog kriminalnog klana, dok istražitelji tragaju za šest osoba, učesnika u obijanju.

Osim pištolja ukradeni i dokazi iz više predmeta, ali se veruje da su lopovi namerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Da je neko preturao dokaze, otkriveno je 11. septembra ujutro. Uprkos tome, službenici Višeg suda tek su nakon 20-ak sati ustanovili da su lopovi prokopali rupu na zidu te prostorije, a od nje i tunel do stana u zgradi naspram sudske, u Njegoševoj ulici.

Abazović je istakao je da ne želi da dovodi javnost u zabludu niti da bilo koga optužuje, ali da lično on nikada ne bi elimnisao mogućnost da se prikriju nalogodavci ubistva Duška Jovanovića.

„Nemamo informaciju da je puška nestala, ali želimo da se vještačenje radi iznova. Ne samo puške, već svega u tom predmetu“, rekao je Abazović.

„Nema niko zakonsku obavezu, ali da bi makli sumnju sa sebe, moja sugestija je da svi, počev od predsjednika Višeg suda, odu na poligraf“, rekao je Abazović.

Viši sud još 2019. obavešten da depo nije bezbedan

Naveo je da je ANB još 2019. godine obavestio Viši sud da njihov depo nije bezbedan.

Abazović je rekao da je problem obezbjeđivanja sudova sistemski nerešen i da su nakon aktiviranja bombe u zgradi Osnovnog suda u Podgorici, pojačane kontrole u svim sudskim zgradama.

On je tako odgovorio na pitanja o informaciji koju je sinoć u emisiji „Načisto“ saopštila portparolka Višeg suda, sudija Vesna Kovačević – da su 4. jula tražili dodatne mere bezbednosti.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike