Završeni odvojeni razgovori Vučića i Kurtija sa evropskim liderima, usledio novi sastanak sa Lajčakom i Boreljom

Predsednik Vučić će se u Briselu sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Planirani su i sastanci sa kancelarom Nemačke Olafom Šolcom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i premijerkom Italije Đorđom Meloni.

Prema najavama iz Brisela, danas neće biti dijaloga Beograda i Prištine, već će se Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti odvojeno sastati sa evropskim zvaničnicima.

Uoči odlaska u Brisel, predsednik Aleksandar Vučić je rekao za RTS da je velika petorka bila u Beogradu i da smo spremni da razgovaramo. Kucaju na otvorena vrata kada je Beograd u pitanju, neće biti lako, nema lepog sastanka u Briselu, naglasio je Vučić.

Komentarišući poruku iz Prištine da su prihvatili evropski predlog, Vučić ukazuje da su to prihvatili kao bazu, ali da su „trikovi u detaljima“. Rekli su da ZSO nije tema, ako to nije tema – ne znam šta je, rekao je Vučić. 

(RTS)


Ostavite komentar