Završene konsultacije o izboru potpredsednika i članova radnih tela Skupštine

Konsultacijama o izboru potpredsednika i članova radnih tela u Narodnoj skupštini su prisustvovali predstavnici liste „Srbija ne sme da stane“ – Vladimir Orlić, Marijan Rističević, Marina Raguš, Jasmina Karanac,  predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, koalicije oko SPS Snežana Paunović i Života Starčević, kao i Elvira Kovač iz Saveza Vojvođanskih Mađara.

Prisutni su bili i poslanik Branko Lukić iz poslaničke grupe „Mi glas iz naroda Dr Branimir Nestorović“, kao i poslanik iz druge grupe  „Mi glas iz naroda“ Branko Pavlović.

Nakon konsultacija, koje je sazvao predsedavajući, najstariji poslanik Stojan Radenović, niko od učesnika nije se obratio medijima. 

Orlić je posle jučerašnjih konsultacija rekao da je predloženo da parlament ima šest potpredsednika kao i da je dogovor onih koji su bili prisutni da jednog potpredsednika kandiduje opoziciona lista – „Mi – glas iz naroda“, dok bi ostali potpredsednici bili iz redova parlametarne većine i stranaka nacionalnih manjina.

Radenović je ranije za ponedeljak, 18. mart, zakazao nastavak konstitutivne sednice na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta, za koga je SNS predložila Anu Brnabić, kao i potpredsednici Narodne skupštine, a na dnevnom redu je i imenovanje generalnog sekretara i izbor radnih tela.

(RTS)