Završen protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu

Protest je počeo večeras oko 18.30 časova ispred Doma Narodne skupštine gde je bio blokiran saobraćaj. 

Na protest su došli kandidat proevropske opozicije za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, poslanik „Zajedno“ Đorđe Miketić, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

Ispred Skupštine Srbije obratili su se kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović i poslanica Narodnog pokreta Srbije Slavica Radovanović.

Zelenović je rekao da nova vlada treba posle izbora da donese zakone o poreklu imovine, lustraciji, tužilaštvu i policiji, kao i da je zadatak za novu vladu donošenje novih medijskih zakona koji će omogućiti građanima da dođu do istine. Radovanović je tvrdila da svi zakoni koji su doneti u Skupštini idu na štetu građana, a u korist Srpske napredne stranke.

Učesnici protesta su potom krenuli u šetnju “medijskom trasom“ – Dečanskom ulicom, Makedonskom i Svetogorskom ulicom do RTS-a, gde je protest završen. 

Protest je održan večeras i u Kraljevu.

Protesti „Srbija protiv nasilja“ počeli su da se održavaju širom Srbije nakon masovnih ubistava 3. i 4. maja.

Organizatori protesta saopštili su u petak da su se dogovorili o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, koji se očekuju 17. decembra.

(RTS)


Ostavite komentar