Vučić: Zatražio sam Od Dženga podršku Kine u borbi za istinu o KiM

Aleksandar Vučić je na Instagramu napisao da je potpredsednika Kine Hana Dženga upoznao sa sve težom situacijom za srpski narod na Kosovu i Metohiji i zatražio kinesku podršku u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava.

Vučić je u razgovoru sa kineskim zvaničnikom na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija razmotrio niz pitanja, od trenutne geopolitičke situacije, zajedničkih napora na očuvanju mira, do nastavka jačanja prijateljskih i partnerskih odnosa dveju zemalja i dva naroda.

Predsednik Srbije je naveo da je bilo reči o predstojećoj poseti Kini, sredinom oktobra, kada se očekuje potpisivanje Ugovora o slobodnoj trgovini, što će, kako je istakao, drastično promeniti i podići ukupne bilateralne odnose.

„Zamolio sam potpredsednika Dženga da prenese predsedniku Siju i Kini zahvalnost Srbije na postojanoj podršci i iskrenom prijateljstvu“, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije se prethodno u Njujorku sastao i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom. Kako je rekao novinarima, imao je i nezvanične susrete i sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država.

(RTS)


Ostavite komentar