Vučić: Zahvalnost Azerbejdžanu zbog poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije

Sagovornici su, tokom sastanka, konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana na veoma visokom nivou, utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i obostranoj privrženosti osnovnim principima međunarodnog prava. 

Predsednik Vučić je istakao posebnu zahvalnost zbog principijelnog stava Azerbejdžana o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a čiji stav, kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana, ostaje nepromenjen. 

Kako je naveo predsednik Vučić, Srbija je opredeljena da sa Azerbejdžanom radi na razvoju ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje. 

Vučić je naglasio da se raduje skorom susretu sa predsednikom Ilhamom Alijevim, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

„Odličan razgovor sa velikim prijateljem, ministrom Babajevim, sa kojim sam razgovarao o daljem intenzivnom radu u pravcu unapređenja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa“, naveo je predsednik Srbije na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

(RTS)


Ostavite komentar