Vučić za RTS: Pokazaćemo da se držimo principa, da želimo da budemo svoji na svome

Predsednik Aleksandar Vučić, pred sutrašnje obraćanje na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kaže da je strpljenje svih slobodarskih nacija i našeg naroda na izmaku.

„I danas na sednici Saveta bezbednosti najagresivniji po pitanju zaštite teritorijalnog integriteta Ukrajine su oni koji su najagresivnije rušili teritorijalni integritet Srbije. Paradoksalno, ponekad i smešno zvuči, ali je tako“, ističe Vučić.

Navodi da se u takvim prilikama oni obraćaju pred praznim salama, ali da te govore posle mnogi pročitaju.

„Važno je šta će se poručiti. Ono šta ćemo mi da kažemo je da ćemo da se držimo principa, da se držimo poštovanja međunarodnog prava. Mi smo mala zemlja, nemamo za šta drugo da se uhvatimo. Nemamo ni nuklearne bojeve glave, ni nevidljive avione, ni nosače avione, ništa od toga nemamo i ne možemo po tom pitanju da se takmičimo sa velikima. Ali imamo želju da živimo na svojim ognjištima, na ognjištima naših dedova i pradedova i da budemo svoji na svome“, poručuje Vučić.

Ukazao je da će u skladu sa tim o Kosovu i Metohiji razgovarati i sa kineskim prijateljima, kao i zamoliti i da to bude posebna tema i tokom susreta sa predsednikom Si Đinpingom.

„Savakako da ću o tome najviše da govorim“, dodaje Vučić.

Uskoro opširnije…

(RTS)


Ostavite komentar