Vučić: Vreme izazova pred nama, moramo da vodimo računa o sebi i jačamo vojsku

Predsednik Vučić je ocenio da je vreme izazova u geopolitičkom smislu pred nama.

„Mi moramo da povedemo računa o sebi, o sopstvenoj vojsci. Očigledno je da je vreme izazova u geopolitičkom smislu pred nama. Hoćemo li umeti da se postavimo na najbolje mogući način i da u tim nelakim vremenima sačuvamo i mir i ljude, ali i zemlju, kao i da odvratimo svakog potencijalnog agresora? To je veliko i važno pitanje za nas“, istakao je Vučić.

Naglasio je da u svakom slučaju našu vojsku moramo da nastavimo da jačamo i naše odbrambene kapacitete da snažimo.

„Moramo da postavimo u nekim fabrikama i bolji korporativni menadžment. Moramo da radimo još mnogo više i još mnogo da uložimo“, poručio je Vučić.

Treba da jačamo našu vojsku i odbrambene kapacitete

Predsednik je pitao kolika je prosečna plata u fabrici i dobio odgovor da je povećana za 15.000 dinara i da sada iznosi sa toplim obrokom oko 94.000 dinara.

Predstavnici fabrike su rekli da ta fabrika sada radi po najvišim evropskim standardima.

Predsedniku je rečeno i da je planiran još jedan pogon za montažu, tako da će se tu i sklapati vozila – „miloš“ i „lazar“.

„Sve što proizvedete danas ima kupce i sa lakoćom pronalazite kupce, svi hoće sve što možemo da proizvedemo. Svi hoće oružje, oruđe i vozila. Nije pitanje cene, već da li možete da proizvedete“, naglasio je Vučić i istakao da pre svega treba da jačamo našu vojsku i odbrambene kapacitete.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, ranije danas, posetio u Kuršumliji Mariju i Anđelku Tomović, majku i sestru najmlađe žrtve NATO bombradovanja Bojane Tošović, koja je 1999. godine poginula od NATO bombi zajedno sa ocem Božinom.

(RTS)