Vučić: Važno je da Srbija nastavi evropskim putem, ali da sačuva svoje nacionalne interese

Aleksandar Vučić je za TV Prva komentarisao godišnji izveštaj Evropske komisije, i istakao da je važno da se vidi pomak.

„Mislim da je važno da se u 31 od 34 poglavlja primećuje napredak. Važno je zbog naše demokratije da se vidi poseban pomak u medijskoj sferi i to je bitno i zbog brojnih neistina koje su iznošene u prethodnom periodu“, rekao je predsednik za TV Prva, komentarišući godišnji izveštaj Evropske komisije.

Predsednik je dodao da je potrebno još mnogo toga da se uradi.

„Postoje i prepreke, teškoće, one se najčešće vezuju za Kosovo i Metohiju, i to ste mogli da vidite u izveštaju“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je zadovoljan izveštajem, Vučić je rekao da je važno napraviti napredak, ali da je za njega najbitniji i najvažniji ekonomski napredak i ekonomski pokazatelj.

„Svakako napredak postoji. Važno je da se vidi pomak, ali za mene su mnogo važni ekonomski pokazatelji, da budem sasvim otvoren, i zato sam radostan zbog ovih vesti o smanjivanju stopa inflacije na 8,5 odsto već za oktobar mesec. To su velike stvari, što znači da pokušamo da na sedam odsto spustimo do pre kraja godine“, rekao je Vučić.

(RTS)


Ostavite komentar