Vučić upoznao Bocan-Harčenka sa teškom situacijom na KiM

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija ostaje privržena očuvanju mira i stabilnosti, dok vlast u Prištini nastavlja svakodnevni progon srpskog stanovništva, posebno na severu Kosova i Metohije, koji vodi ka etničkom čišćenju srpskog naroda.

Vučić je ponovio da za Srbiju nije prihvatljivo bilo kakvo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, jer je čvrsto posvećena poštovanju međunarodnog prava i očuvanju nacionalnih i državnih interesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sagovornici su se saglasili da je od suštinske važnosti da bude formirana Zajednice srpskih opština, što Priština uporno izbegava. Vučić je zahvalio na doslednoj podršci koju Ruska Federacija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim forumima.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su konstatovali da se srpsko-ruski odnosi uspešno razvijaju, uz nadu da će se sveobuhvatna saradnja nastaviti u budućnosti. Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i globalnim temama.

(RTS)


Ostavite komentar