Vučić ugostio đake sa sa KiM: Pogrom srpskog stanovništva traje i 20 godina kasnije

Aleksandar Vučić je, u Palati „Srbija“, ugostio učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije, povodom obeležavanja dvadesete godišnjice martovskog pogroma.

„Draga deco iz svih delova Kosova i Metohije, naše Srbije, dobrodošli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste danas ovde sa nama u Beogradu, danas na dvadesetu godišnjicu strašnog pogroma srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, koji istom žustrinom i žestinom traje i danas 20 godina kasnije. Čak ni metode ne menjaju mnogo. Uz istu sladostrasnu podršku onih koji su ih podržavali bombama 1999. godine, samo malo uvijenije, u neku drugačiju formu“, poručio je Vučić.

Zahvalio je deci i njihovim roditeljima i nastavnicima što vole svoju Srbiju.

„Znate da je to vaša zemlja, znate da imate samo jedan glavni grad, a to je Beograd i nadam se da ste imali malo vremena i da ćete tek imati vremena da još više zavolite druge delove svoje srpske otadžbine“, poručio je Vučić.

Na prijemu je bilo prisutno sto učenika i nastavnika iz Osojana, Goraždevca, sela Banje, Banjske, Štrpca, Vitine, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice.

Pored predsednika Vučića, govorila je i Anđela Milošević, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Banović Strahinja“ iz Banjske.

Na kraju prijema, predsednik Vučić je učenicima poklonio tablete.

Tokom jučerašnjeg dana, deca sa KiM stigla su u Beograd i zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, posetili su Zoološki vrt.

(RTS)