Vučić: Teško je naći rešenje kada druga strana traži razloge za sukobe i napade

„Mogli smo da sedimo i 10 sati, teško bismo našli rešenje kada razgovarate sa ljudima koji ne žele da traže rešenje, kada razgovarate sa ljudima iz Prištine koji traže razloge za sukobe i napad na srpsko stanovništvo na severu KiM. Mi imamo i neke druge pokazatelje, ne govorim ove stvari slučajno“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je od specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka čuo nove ideje o oživljavanju dijaloga. 

Vučić je, nakon obilaska rekonstruisanog puta Raška-Novi Pazar, ukazao na postojanje istog, kako kaže, „narativa“ u mnogim delovima bivše Jugoslavije. 

Kako je istakao, nikad mu nije smetalo kada Bošnjaci pozovu svoje goste iz Sarajeva. 

„Ne smetaju mi nikad, neka su dobrodošli. Platiće barem ćevape i pitu, ostaviće nešto para, milina jedna, dobar odnos, super je sve. A svi drugi traže samo one Srbe koji će da budu njima poslušni i da se obavezno suporotstavljaju matici. Ako to ne urade, to su onda bednici iz Beograda i Vučićevi poslušnici. To nisu ni bednici ni poslušnici, to su pripadnici istog naroda“, naveo je Vučić. 

Predsednik Srbije rekao je da mu ne pada na pamet da Bošnjake iz Sarajeva i Bošnjake iz Pazara naziva drugačijim narodom i bilo šta im zamera, dodavši da očekuje da se onda, kako kaže, ni nama ništa ne zamera. 

„Kurti hoće da ima svoje Srbe poslušnike, baš te iz narko klanova. Imate tog jednog koji je držao narko kartel pa je, zato što je ucenjen, morao da pristane da bude jedan od njegovih najbližih saradnika. On okupi te i ostale poslušnike za sitne pare i hajde govorite protiv Beograda, Srbije i srpskog naroda u celini“, izjavio je Vučić. 

Kako je naveo, postoji mnogo problema, a od uspostavljanja Zajednice srpskih opština udaljeni smo hiljadama milja. 

Prema njegovim rečima, ZSO bi rešila problem i zgrade u Mitrovici i mnogih drugih zgrada.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike