Vučić: Temeljno se radi na pritisku na srpski narod – Kurtiju se žuri, Evropljani i Amerikanci ne žele nestabilnost

Aleksandar Vučić je izjavio za TV Hepi da neko temeljno radi na pritisku na srpski narod na Kosovu i Metohiji i da smišlja akcije, ali da je ključno šta Srbija može da uradi.

Vučić je rekao da je to izuzetno teško, pogotovo jer je dinar jedina legalna valuta, a da Priština ne može da dobije dozvolu za korišćenje.

„Crna Gora može, jer ima dozvolu preko Nemačke. Kosovo nema ništa, koliko je u Crnoj Gori evro legalan, toliko u Prištini nije“, ukazao je Vučić.

Vučić je rekao i da je došao u posed onoga što su dve službe pripremile i da u tom izveštaju piše da je Srbija problem, jer ne priznaje samoproglašenu nezavisnost KiM, jer je tolerantna prema Dodiku, jer je poligon sa kojeg se obraćaju ruski mediji.

„Kažu u izveštaju i moramo da se izborimo protiv toga, ne bismo li urušili poverenje naroda u Vučića i da obavimo svoje interese. Treba da se pozivamo na nevladine organizacije“, rekao je Vučić.

Predsednik je ocenio, iako nije siguran, da Evropljani i Amerikanci u ovom trenutku ne žele nestabilnost, a da se Kurtiju žuri iz mnogo razloga.

“On ima jednog savetnika o kojem sam siguran da će biti više reči narednih dana, iz Velike Britanije, Nemca po prezimenu, čija je porodica teško stradala na Kosovu i koji ga vodi ka mnogim od tih rešenja“, rekao je Vučić.

Istakao je da je, ipak, sve to manje-više ništa, u odnosu na podršku koja postoji u određenim zemljama, po principu „ti guraj napred, mi ćemo kao da te kritikujemo, pričaćemo o sankcijama, a suštinskih sankcija neće da bude“.

„Međutim, Amerikanci moram da priznam da su bili nešto više fer od Evropljana, a da li će tako biti u daljem toku ove priče ili ne, to ćemo da vidimo“, rekao je Vučić.

(RTS)


Ostavite komentar