Vučić: Situacija u svetu gora nego što je bila, ali Srbija može da napreduje

Aleksandar Vučić je, na „Zboru Krajišnika“ u Kovilovu, istakao da se plaši da se kraj haosa u svetu, koji je mnogostruko veći, ne nazire. 

„Naše je da čuvamo svoju zemlju i da se trudimo da napredujemo i da snažimo našu vojsku, jer da nemamo našu vojsku, ne brinite, odavno bi naš narod bio plen onih koji su ga progonili sa vekovnih ognjišta, kao što su to učinili i našem krajiškom narodu“, rekao je Vučić .

Govoreći o sastanku Evropske političke zajednice u Granadi, Vučić je rekao da je imao važne sastanke sa 34 lidera Evrope.

„Radio sam ono što mi je posao, pokušao da zaštitim i sačuvam Srbiju, nadam se da ćemo u tome uspeti“, poručio je Vučić.

Istakao je da je u Kovilovu razgovaro sa Krajišnicima koji su, kako je rekao, mnogo toga teškog u životu prošli i propatili, prognani sa svojih ognjišta. Kazao je da su oni ti koji, žešće od ostalih, brane od istorijskih falsifikata koji pokušavaju Teslu da predstave kao nekog drugog, sem Srbina i Amerikanca, da su oni ti koji govore ko je Milutin Milanković, Simo Matavulj, Grigor Vitez i mnogi drugi.

„Ponosan sam što kao država možemo da pomognemo u očuvanju naše kulture, tradicije i običaja našeg naroda, jer od njih dobijamo mnogo više – bezgraničnu ljubav i posvećenost napretku Srbije“, istakao je Vučić.

Zahvalio im se što su, kako je rekao, uvek uz naš narod na KiM i uz svoju Srbiju.

(RTS)


Ostavite komentar