Vučić se oglasio povodom protesta: Samo ujedinjeni možemo napred

Aleksandar Vučić, u video-poruci na Instagram profilu buducnostsrbijeav, naveo je da je vreme  da se ujedinimo u pokušaju da zemlja ide napred, kao i u pokušaju da podignemo stopu rasta.

„Da u zaustavljanju inflacije gledamo da je što brže spustimo ispod osam odsto, da pokušamo da obezbedimo bolji životni standard naših ljudi“, rekao je Vučić.

Dodao je da je vreme da „sve razlike da pretočimo u demokratke prednosti“

„Moramo da počnemo da se bavimo ozbiljnim problemima. Mi, koji moramo da se bavimo situacijom na KiM, ali i svi drugi da uradimo što možemo da Srbija ubrzano ide napred. Ovo je moj poziv svim ljudima u Srbiji, bez obzira na sve njihove razlike: samo zajedno možemo napred. Zato, hvala svima, i onima koji su mi pretili vešanjem i onima koji su mi slali poruke podrške“, naveo je Vučić.

Istakao je „samo zajedno možemo u budućnost koja će značiti bolji život za naš narod“.

Reagovanje premijerke

Ana Brnabić oštro je kritikovala učesnike protesta koji su na skup, kako je navela na Tviteru, došli sa obešenom lutkom sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podsećajući da su na skup došli kako bi se borili protiv nasilja.

„Kako ovo objasnite deci? Moj sin ima četiri godine. Ja sam ‘ćale’ za vas koji promovišete tolerantnije društvo – i ne znam kako bih mu objasnila. Aleksandar Vučić je prijatelj, otac, sin…čovek koji daje sve da Srbija bude jača. Imate drugačiju viziju – OK, ali vešanje, a borite se protiv nasilja?“, poručila je premijerka.

„Sramne slike se šalju iz prestonice“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i član Predsedništva SNS Nikola Selaković oštro je osudio, kako je naveo, pozive na nasilje i slike nasilja, vređanja i mržnje tokom protesta „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu.  

„Sramne slike se večeras šalju iz naše prestonice. Slike nasilja, vređanja, i mržnje. Prvo su nosili vešala po Terazijama, a sada pozivaju na vešanje predsednika države“, istakao je Selaković.

(RTS)