Vučić sa predsednikom regije Lombardija o novim velikim investicijama

„Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji“, naveo je predsednik na Instagram nalogu  uz ocenu da je razgovor bio izuzetno srdačan i sadržajan i to o svim bitnim pitanjima naše bilateralne i ekonomske saradnje.

Vučić je naveo da je izrazio posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija – Italija: „Sklapanje poslova radi inovacija“ održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje.

Takođe, dodao je da su razgovarali i o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.

Predsednik Srbije je dodao da su on i Fontana susret iskoristili da porazgovaraju i o fudbalu kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine. „Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili“, naveo je Vučić.

(RTS)


Ostavite komentar