Vučić sa ministrom UAE o situaciji na KiM, saradnji i geopolitici

Aleksandar Vučić je na sastanku sa ministrom UAE iskazao posvećenost Srbije da „zajedno sa prijateljima i partnerima nastavi da radi na rešavanju izazova i pretnji regionalnom i međunarodnom miru i bezbednosti“.

Vučić je u objavi na Instagram nalogu buducnostsrbijeav istakao da je sa Al Mazruijem razgovarao i o složenim geopolitičkim prilikama, globalnim bezbednosnim izazovima, ali i o jačanju vojnotehničke saradnje između Srbije i UAE.

„Naglasio sam potrebu za kontinuiranom saradnjom i koordinacijom i u oblastima kao što su borba protiv terorizma, sajber bezbednost i regionalna stabilnost, pogotovo imajući u vidu opšte usložavanje situacije u svetu. Jedna od tema razgovora bila je i konkretizacija planova o kojima je bilo reči prošle godine tokom međunarodnog sajma IDEX 2023, kao i brojni tipovi naoružanja koje proizvodi srpska vojna industrija, a za koju su Emirati iskazali interes“, naveo je Vučić.

Napomenuo je da Srbija pridaje poseban značaj partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE i zahvalio se šeiku Muhamedu bin Zajedu koji je lično doprineo neraskidivim bilateralnim i ekonomskim vezama.

„Zamilio sam ministra Al Mazruija da šeiku prenese moje srdačne pozdrave uz uvek otvoren poziv da ponovo poseti Srbiju“, navodi se u oblavi predsednika Srbije.

(RTS)