Vučić sa Bocan-Harčenkom: Ponovio sam zahvalnost Rusiji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije

Kako je navedeno u objavi na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“, predsednik Vučić je sa ambasadorom Bocan-Harčenkom razgovarao o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju.

„Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak“, naveo je Vučić.

Predsednik je dodao da je naglasio da je za našu zemlju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i da je istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.

„Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije“, poručio je Vučić.

(RTS)