Vučić primio Srbe sa KiM koji su pešačili do Beograda zbog skupa „Srbija nade“

Grupa Srba iz Leposavića, Severne Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja odeveni u majice na kojima piše „Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije“ krenula je 17. maja peške ka Beogradu da bi prisustvovali skupu „Srbija nade“ i prešli 300 kilometara.

Vučić je rekao Srbima sa KiM da je ponosan na njih i da se zahvaljujući njima, koji čuvaju svoja ognjišta, Srbija još uvek bori za KiM.

Na prijemu u Predsedništvu, Vučić je rekao da nisu laka vremena za našu zemlju.

„Sve to možemo da izdržimo, da se borimo i da čuvamo nešto za šta su mislili da su nam davno oteli, da čuvamo samo to zahvaljujući vašoj hrabrosti i spremnosti uvek i u mnogo težim trenucima da sebe žrtvujete i postavite kao štit za celu našu zemlju i celokupan naš narod i ja sam zato i vama i vašim porodicama zauvek beskrajno zahvalan“, rekao je Vučić.

Dodao je da su tu Srbi iz svih delova KiM, odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu.

„Ja ću gledati, onoliko malo koliko mogu, ali uz mnogo ozbiljnosti i odgovornosti da vam pomognem, nikada da odmognem, a ono što znate i kada je teško, da ću uvek biti uz vas. Zato hvala vam. Dobrodošli u Predsedištvo, ovo je vaša zgrada, vašeg srpskog Predsedništva“, rekao je Vučić.

 

Srbi sa Kosova i Metohije koji su peške došli u Beograd da bi prisustvovali sutrašnjem skupu „Srbija nade“ zahvalili su Vučiću, zbog kako su rekli, na svemu što čini za Srbe na KiM.

Jedan od Srba iz Kosovskog pomoravlja Dalibor Janković uručio je Vučiću medaljon iz manastira Draganac i tom prilikom mu se zahvalio u ime grupe koja je peške iz tog dela KiM došla u Beograd kao i u ime Srba koji su ostali na KiM.

“Zato smo i krenuli na miting ‘Srbija nade’, jer samo sa vama imamo veru i nadu za dalji opstanak na KiM”, rekao je Janković.

Dejan Marjanović je zahvalio Vučiću u ime građana iz Leposavića i Severne Mitrovice.

“Mi smo krenuli pre devet dana na ovaj put, želeći da pokažemo da podržavamo politiku predsednika i sve ono što radi za naš narod na KiM”, rekao je Marjanović i tom prilikom predsedniku uručio zastavu Srbije.

„Poklanjam vam srpski barjak u ime ljubavi naše i vaše za državu Srbiju“, rekao je Marjanović.

(RTS)


Ostavite komentar