Vučić: Pred nama je period u kome moramo da budemo jedinstveni po ključnim pitanjima

Aleksandar Vučić je rekao za TV Pink da Dann srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je obeležen u petak, govori o nečemu što je sveto za jednu naciju, o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, i obavezuje nas šta ćemo ostaviti našim potomcima.

“Ponosan sam na taj praznik i poruke koje smo poslali“, istakao je Vučić.

To, napominje, nisu bile poruke mržnje, već poruke čvrstine i odlučnosti da opstanemo na svojim ognjištima, i poruke da dovoljno dobro znamo da nismo veliki, ali da istovremeno nećemo dozvoliti nikome da nas unižava, i da nećemo dozvoliti nestanak našeg naroda.

„Pred nama je novi period u kome moramo da budemo još snažniji, čvršći, jedinstveni po ključnim pitanjima. To ne znači jednoumlje. U Srbiji jedino imate blokiranje auto-puteva“, rekao je Vučić.

Predsednik kaže da je „strašno važno“ da dobro pogledamo u budućnost i da ne gledamo šta će biti za tri ili pet godina, već za 20 godina.

„Sve zavisi od volje naroda i odgovornosti rukovodstva“, napominje Vučić.

Srbija je danas pretekla Severnu Makedoniju, Albaniju i BiH po prosečnim platama, a javni dug na 50 odsto u odnosu na BDP, kaže predsednik.

Novi proizvodi sa oznakom „Bolja cena“

Povodom akcije države da se građanima ponudi jeftinija roba sa oznakom „Bolja cena“, pokazao je nove proizvode koji će biti na popustu.

Novi proizvodi na listi su domaća marmelada, džem od jagode, suncokretovo ulje, brašno T-500, keks, namaz “sirko“, pasulj gradištanac, smrznuti grašak, kupus, dijetalni margarin, kiselo mleko, viršle, jetrena pašteta, crni luk, sapun i pasta za zube.

“Ja na listi u ovom trenuku imam 37 proizvoda“, naveo je Vučić.

 U decembru prosečna plata 840 evra

U septembru su za 214.000 ljudi povećane plate 5,5 odsto, čeka ih još 11 odsto od 1. januara, što je više od prosečne godišnje inflacije koja iznosi oko 11 ili 12 odsto. Od 1. oktobra penzionerima 5,5 odsto, kumulativno od 1. januara preko 20 odsto, rekao je Vučić.

U decembru prosečna plata biće 840 evra, a iduće godine u decembru 960, gotovo 1.000 evra, 390 će biti prosečna penzija krajem sledeće godine, a da ne ugrozimo javne finansije, najavio je Vučić.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike