Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Uhapšeno više od 35 izgrednika, dva policajca teško povređena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, jer je večeras pokušano nasilno zauzimanje institucija države Srbije i naveo da je uhapšeno više od 35 osoba.

Vučić je rekao za Pink da je do sada uhapšeno više od 35 siledžija i da se nastavlja hapšenje širom grada. „Analizirali smo sve što se događalo večeras i zahvalio sam pripadnicima kako policijske brigade, tako žandarmerije, svim pripadnicima policije, koji su težak teret podneli večeras, sagledali sve informacije i sa predstavnicima Bezbednosne informativne agencije“, rekao je Vučić.

Poručio je da niko nema pravo da nanosi teške telesne povrede našim policajcima.

„Oni su roditelji, oni su deca, nečija. Imamo za sada dvojicu teško povređenih policajaca. Jednom je jedva zaustavljeno krvarenje. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda povređenih policajaca. Njih su gađali kockama kojima bukvalno sa lakoćom možete da ubijete čoveka.

O staklu kojim je padalo preko vizira na lice, na ruke, na noge da i ne govorim“, rekao je Vučić. 

Dačić: Ovde je reč o upadu u institucije i rušenju ustavnog poretka

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić rekao je da treba odvojiti šta su politička okupljanja od upada u državne institucije i rušenje ustavnog poretka i dodao da je za ponedeljak u 15 sati zakazao sednicu Biroa.

„Ovde je reč o upadu u institucije i rušenju ustavnog poretka“, rekao je Dačić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. On je rekao da su na sednici razgovarali i o uticaju stranog faktora.

Dačić je rekao da se lista „Srbija protiv nasilja“ u nazivu bori protiv nasilja, ali da primenjuje nasilje i da time želi da menja izbornu volju.

„Svi koji su učestvovali na sastanku imaju zadatak da pozivaju na uzdržanost i mir i rešavanje problema kroz institucije“, rekao je Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova.

On je dodao da ako se nasilno pokuša rušenje države, državni organi će osigurati mir. 

Prethodno je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti rekao da nikakva revolucija nije u toku. Poručio je da je država dovoljno snažna da odbrani demokratiju, kao i da će „izgrednici i siledžije biti uhapšeni“. 

(RTS)


Ostavite komentar