Vučić: Nisam još dobio nijednu reakciju na govor u Njujorku, Guteres razume i poštuje poziciju Srbije

Aleksandar Vučić je, nakon što se obratio na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, rekao novinarima u Njujorku da je imao dobar sastanak sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom i da ga je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

„Imali smo dobar sastanak, generalni sekretar Antonio Guteres izuzetno poštuje Srbiju i razume poziciju Srbije. Mi smo mu zahvalni što je uvek pokazivao poštovanje prema našoj zemlji i što ističe njenu važnost na Balkanu i u Evropi i poštovanje principa na kojima počivaju UN“, rekao je Vučić.

Naglasio je da će Srbija podržavati Guteresovu agendu reformi Ujedinjenih nacija.

„Mi smo rekli da ćemo podržavati njegovu agendu reformi Ujedinjenih nacija u budućnosti i da smo izuzetno zahvalni za svaki doprinos koji je do sada pružio ostvarivanju pricipa Ujedinjenih nacija i izgradnji mira širom sveta“, naglasio je Vučić.

Najavio je da ide na sastanak sa potpredsednikom Kine Žengom, a zatim sa Miroslavom Lajčakom, nakon čega, kako je rekao, ima nastup na američkim medijima, gde će videti i „prijatelje iz Republikanske stranke“.

Na pitanje novinara o reakcijama na njegov govor u Njujorku, predsednik Srbije je rekao da zvaničnici verovatno sada između sebe pričaju kako je zaostao u prošlosti i šta nije smelo da se izgovori.

„To sve misle i male zemlje. Sada verovatno kažu da je bio jedan i izgovorio je u ime svih njih. Niko mi nije rekao da sam bio oštriji niti očekujem da će neko to da mi kaže“, rekao je Vučić.

(RTS)


Ostavite komentar